Átadási letartóztatást és átadást rendeltek el az olasz maffiaügyben érintett magyar ügyvédnővel szemben

2023. augusztus 10. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egy budapesti ügyvédnőt tartóztattak le idén januárban azzal az olaszországi bűnügyi nyomozással összefüggésben, amely csapást mért a calabriai maffiára, a 'Ndranghetára, olvashatták év elején, a Telexen.

Az ügy legújabb fejleménye, hogy a Blikk információja szerint a Fővárosi Törvényszék elrendelte a nő átadási letartóztatását és átadását az olasz hatóságoknak. Bár vele szemben előzőleg Olaszország európai elfogatóparancsot bocsátott ki büntetőeljárás lefolytatása céljából, a mostani döntést egy évre elhalasztotta a magyar bíróság. Ennek indokoltságát ugyanakkor háromhavonta, az ügyvédnővel szemben a Fővárosi Törvényszéken folyamatban lévő másik büntetőeljárás idejére felülvizsgálják majd.

A elfogatóparancs bűnszervezetben való részvétellel, csalással kapcsolatos bűncselekményekkel, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása bűncselekmények elkövetésével kapcsolatos, de összesen kilenc bűncselekményre vonatkozik a hivatalos tájékoztatás szerint, a büntetési tétel felső határa pedig több mint húsz év szabadságvesztés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!