Gyopáros Alpár kormánybiztos szerint Sándor Fegyir nem magyar ember, hiszen cirill betűkkel írták a nevét

2023. augusztus 9. – 23:01

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kárpátaljai lap, a Zaholovok szerdán kirakta Facebookra egy cikkét, az írás címe az volt: „Megállapodást írt alá Magyarország köztársasági elnöke Sándor Fegyir Ukrajna új nagykövetévé való kinevezésről”. A poszt cirill betűs ajánlójában bejelölték Sándor Fegyirt, így a poszt az ő oldalán is megjelent, de sokan meg is osztották a falán, írja a Hvg.

Valahogy a kommentelők közé keveredett Gyopáros Alpár, a Fidesz országgyűlési képviselője is, a modern települések fejlesztéséért felelőskormánybiztos ezzel nyitott: „Nagyon sajnálom, de nem tudom elolvasni a cirill betűket... Hogy hívják ezt az embert?”

A többi kommentelő nem sejtette, hogy ez csak egy felvezető kérdés Gyopárostól, bekapták a horgot, és a segítségére sietve latin betűkkel leírták neki a nagykövet nevét. Gyopáros csak erre várt, azonnal ledobta a megsemmisítő válasz „Köszönöm! Máshol mást olvastam. Ezek szerint nem magyar az ember.”

BA DUM TSS!

A történet azonban itt nem ért véget, a Diétás Magyar Múzsa indulatosan írt a kormánybiztosnak, aki előbb csak durcásan annyit válaszolt, hogy „no lám! Íme a jó példa a tipikus bolsi eszközre. Most még csak személyeskedik, de ha tehetné, akasztana. Soha többé baloldal!”.

Utána Gyopáros sajnos bebújt a party pooper köntösébe (hívjuk ezt nulláslisztes ünneprontónak) és törölte a kommentjeit.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Még márciusban küldték be Novák Katalin köztársasági elnök irodájába Sándor Fegyir, magyarosan Sándor Ferenc befogadónyilatkozatát, de csak augusztus 8-án írták ezt alá. Arról nem tudni, miért telt Novák Katalinnak öt hónapjába aláírni a befogadó nyilatkozatot. Korábban a Szabad Európa arról írt, hogy egy tapasztalt diplomatajelölt esetén egy, legfeljebb két hónap alatt lezárul egy ilyen procedúra. Június végén viszont a külügyminisztérium azt közölte, még „folyamatban van” az agrémentkérelem értékelése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!