Nemzeti Galéria: Több kiállítótér is beázott a heves esőzésekben, de a műtárgyállományt nem érte kár

2023. augusztus 7. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt hét végi viharok miatt beázott a Magyar Nemzeti Galéria több kiállítóterme is – válaszolta a galéria a Telexnek. Vasárnap a 444 írt arról, hogy úgy tudják, beázott az épület, de az információikkal ellentétben a galéria kiemelte, hogy a műtárgyakban nem keletkezett kár.

„Az elmúlt napok rendkívül heves esőzései után a Magyar Nemzeti Galéria több kiállítótere is beázott, de az intézmény és az épület vagyonkezelését ellátó Várkapitányság illetékes szakemberei intézkedéseinek köszönhetően a műtárgyállományt semmiféle károsodás nem érte”

– áll válaszukban.

A kommunikációs osztály szerint az épület műszaki állapota miatt időigényes feltárni a beázás okát, ezért a kiállításokat egyelőre zárva tartják, valószínűleg a hét második feléig.

A Magyar Nemzeti Galéria az 1970-es évek közepén került a Várba, korabeli lehetőségeknek megfelelően alakították ki. A válaszuk szerint az eset megerősíti, hogy miért fontos, hogy elkészüljön a Városligetben az új, modern múzeumépület.

A múlt hét második felében országszerte sok kárt okoztak a heves esőzések, viharok. Hódmezővásárhelyen a szél tetőket tépett fel, fákat döntött ki, ezek villanykábeleket szakítottak le, autókra borultak. Az ország több részén még vasárnap is akadozott az áram- és kábelszolgáltatás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!