Az ország több részén még mindig akadozik az áram- és kábelszolgáltatás

2023. augusztus 6. – 12:42

frissítve

Az ország több részén még mindig akadozik az áram- és kábelszolgáltatás
Fotó: Vodafone

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 17:00: A cikk vége frissült az E.ON válaszával.

Szombaton újabb vihar csapott le az országra, sok helyen azonban még a péntek éjjeli felhőszakadások után sem állt helyre teljesen az áram- és kábelszolgáltatás. Több olvasónk is jelezte, hogy a budapesti 17. kerület egyes részein akadozik az áramellátás, a 16. kerületi Rákosszentmihályon pedig nem működik a kábeles szolgáltatás.

Kérdésünkre a Vodafone sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy a hétvégi viharok valóban okoztak szolgáltatás-kimaradásokat, főleg olyan területeken, ahol a vihar fákat döntött ki és vezetékeket szakított le.

„A viharkárok elsősorban a Balatonnál, Budapest és Miskolc környékén okoznak problémát az összes magyarországi távközlési vállalat szolgáltatásaiban. A nehézségeket jellemzően az okozza, hogy a vihar az elektromos hálózatot is megrongálta, és amíg az áramszolgáltatás nem áll helyre, addig a központi internet/TV szolgáltatás sem tud elindulni, illetve előfordulhat, hogy az áramszolgáltatás helyreállítása után még további eszközcserék is szükségessé válnak” – írták közleményükben. A szolgáltató műszaki szakemberei a hétvégén is dolgoznak a helyreállításon, és az ügyfélszolgálat is megerősített üzemmódban dolgozik a nap 24 órájában.

Az E.ON a Telexhez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szombat hajnali viharkárok kisebb részben Zala, Vas, Veszprém és Fejér megye néhány települését érintették, a vihar a legnagyobb károkat szombat hajnalban Budapest pesti oldalán és agglomerációján okozta. A cég hibajavításait nehezítette, hogy sokszor nehezen járható terepen kellett megközelíteni a problémás helyszíneket.

Az E.ON szerint vasárnap délután már az utolsó területeken zajlik a károk felszámolása, ezek hamarosan befejeződnek, és ismét zavartalan lesz az áramszolgáltatás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!