Letartóztatásban van az M2-esen száguldozó sofőr, akit a rendőrök szorítottak le az útról

2023. augusztus 7. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság augusztus 1-jén elrendelte a rendőrök elől autóval menekülő férfi letartóztatását – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

Augusztus 1-jén több ütközés után állítottak meg a rendőrök egy Mercedest az M2-es autóút Dunakeszihez közeli szakaszán. Az előzőleg 200 km/óra sebességgel menekülő autó vezetője eltiltása ellenére ült volán mögé, és mint kiderült, korábban több szabálysértési ügye volt már.

A sofőrt azután vették üldözőbe a rendőrök, hogy a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. A férfi több közlekedési szabályt megszegve menekült a rendőrök elől, miközben többször az őt üldöző rendőrségi szolgálati gépjárműveknek ütközött. A Mercedes végül felszaladt az M2-es két irányát elválasztó betonelemekre, kitört a bal első kereke, majd akkor állt meg végleg, amikor az egyik rendőrautó bevágott elé, és az orrának ütközött.

A rendőri intézkedéssel kapcsolatban parancsnoki vizsgálat indult, hogy megállapítsák, jogszerűen, arányosan és szakszerűen jártak-e el azok a rendőrök. Ebben a cikkben részletesen foglalkoztunk az intézkedéssel.

Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Mercedest vezető férfi azt kiáltotta a rendőröknek, hogy „megdöglötök”, végül pisztollyal kényszerítették ki a volán mögül. Miközben megbilincselték a férfi rúgkapált és próbált a fogásból kiszabadulni, miközben azt kiabálta a hivatalos személyeknek, hogy „megdöglenek”. Őrizetbe vették, és a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés, rongálás, továbbá eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben a bíróság egy hónapra elrendelte az ügyészség által őrizetbe vett férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem jogerős, ellene a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!