GTA Dunakeszi: ráhúzta a rendőrautóra a kormányt a menekülő mercis, de kitört a kereke

2023. augusztus 2. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el azzal a férfival szemben, aki augusztus 1-jén autójával a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg, és több alkalommal a rendőrségi szolgálati gépjárműnek ütközött a forgalmas Pest vármegyei autóúton, írja az ügyészség közleménye.

Íme a videó, amit egy autós fedélzeti kamerája rögzített:

Mi történt pontosan?

A rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, de egy autós a hang- és fényjelzések ellenére inkább a gázba taposott, esetenként 200 km/óra sebességgel száguldva tova az M2-es autópályán Mercedesben. A reggeli forgalom azonban keresztülhúzta számításait, kénytelen volt lassítani, így a rendőrök elé tudtak vágni autójukkal, ráadásul erősítésként megérkezett egy másik rendőrautó is. A férfi megpróbálta megelőzni az első autót, de nekiütközött, így az lesodródott a leállósávba.

Ekkor a menekülő férfi rárántotta a kormányt a vele egy vonalban haladó rendőrautóra,

a rendőr a fékbe taposott, hogy elkerülje az ütközést, így az üldözött sofőr a beton sávelválasztónak hajtott. Ettől kiszakadt a bal első kereke, így a bicegő gépjármű a leállósávban fejezte be útját, ahol körülvették a rendőrautók és az azokból kipattanó rendőrök.

A férfit a rendőrök fegyverüket elővéve felszólították, hogy szálljon ki, de neki esze ágában sem volt, fejben még tovább menekült,

ám a rendőrök kihúzták a járműből. A sofőr ezután azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. Megbilincselték, előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol kiderült, hogy már eleve el volt tiltva a vezetéstől. Az ügyészség őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettei miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!