A megerőszakolt nő hiába kért üvöltve segítséget, száz ember nézte végig, ahogy a volt férje elrabolja

2023. augusztus 7. – 06:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy gyorsétteremnél kiugrott az elrablója kocsijából, üvöltve próbált segítséget kérni, de legalább száz ember tétlenül nézte végig, ahogy a volt férje visszatuszkolja az autóba, és elhajt vele – erről is beszélt a Blikknek az a pár héttel ezelőtt elrabolt nő, akit késsel fenyegetve megerőszakolt a tőle már külön élő férje.

A 24 éves áldozat munkából tartott hazafelé, az otthonához közel várt rá a már külön élő férje, aki betuszkolta a kocsija csomagtartójába. Egy domonyvölgyi, erdős területen állította le az autót, majd egy késsel a kezében halálosan megfenyegette és megerőszakolta a nőt.

„Kés volt nála végig, azt mondta, ha nem fekszem le vele, elvágja a torkom. Végig zokogtam az aktus közben, mondtam neki, hogy haza akarok menni” – mesélte a nő, aki szerint a férjének birtoklási vágya volt, és korábban is előfordult, hogy bántalmazta őt.

Ezután a férfi maga mellé ültette az autóban a nőt, aki egy gyorsétteremnél kiugrott a kocsiból, és megpróbált elszökni, ám hiába kért üvöltve segítséget, egyetlen járókelő sem reagált. Közönyösen nézték, amint a férfi elkapja őt, visszarángatja az autóba, majd elszáguld vele. „Amikor a gyorsétteremnél segítségért kiabáltam, legalább százan voltak ott, mégsem jött oda senki. Visszaráncigált, majd hidegvérrel közölte velem, hogy »jobb is, ha megöllek, mert így is, úgy is börtönbe kerülök«” – emlékezett vissza a nő.

Miután a rendőrök elfogták a férjet, a nőt a Honvédkórházba szállították, mivel fejsérülése és zúzódásai voltak, illetve agyrázkódást szenvedett. Több mint egy hétig lábadozott, a munkából is kiesett emiatt. Amikor visszatért a munkahelyére, néhány munkatársa gúnyolódott azon, hogy kék-zöld foltok borítják a fejét, ezért felmondott, azóta munkát keres. Kizártnak tartja, hogy bárkivel párkapcsolata legyen a közeljövőben, rendszeresen újra átéli, ahogy a férje elrabolja.

Kihallgatásán az 50 éves F. József panasszal élt a gyanúsítás ellen, a személyi szabadság megsértését részben elismerte, a szexuális erőszakot és a késsel fenyegetést azonban tagadta, szerinte „békülős együttlét” volt, amibe a nő beleegyezett.

A rendőrség az azóta letartóztatott 50 éves F. Józseffel szemben hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének, valamint aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06 80 80 80 81-es számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!