Az ügyészség három hónappal meghosszabbítaná az Árpád hídi gázoló előzetes letartóztatását

2023. augusztus 7. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is előzetes letartóztatásában maradhat az a férfi, aki július elsején autójával egy kerékpáros halálát okozta a budapesti Árpád hídon, írta a 24.hu.

A lap megkeresésére Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője azt közölte, hogy a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását.

Rab azt mondta,, hogy a férfi közlekedés során tanúsított magatartása a közlekedés biztonsága számára olyan mértékű veszélyt jelent, hogy szabadlábon hagyása esetén nem biztosítható az, hogy egy újabb személyi sérüléssel járó közúti balesetet ne okozzon.

A halálos balesetet egy spontán kialakult verseny okozta, amikor egy Mercedes és két BMW jelentősen túllépte a hídon érvényes 70 kilométer per órás sebességet. A Mercedes ment elöl, de a vezetője elvesztette az uralmat az autó fölött, és a szalagkorlátba csapódott. A korlát mögött lévő kerékpárúton pont akkor haladt el egy 26 éves férfi, akit elgázolt az autó. A biciklis belehalt sérüléseibe.

A 33 éves férfi beismerte a bűnösséget, de tagadta a versenyzést, azt állítja, hogy csak azért taposott bele, mert túl közel jött hozzá az egyik BMW-s.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!