Az Árpád hídi gázoló szerint rátapadt a BMW-s, ezért gyorsított

2023. július 7. – 22:11

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg spontán versenyzésbe kezdtek péntek éjjel az Árpád hídon azok az autósok, akiknek gyorsulása halálos balesethez vezetett. A Mercedes és az őt követő BMW a Teve utcai kereszteződésnél kezdtek el gyorsulni, az ütközéskor a Mercedes legalább 137 kilométeres sebességgel haladt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján Balogh Ádám rendőrezredes azt mondta, hogy az Árpád hídi gázoló szerint rátapadt a BMW-s, ezért gyorsított.

„A baleset utáni jegyzőkönyvben a Mercedes vezetője elmondta, hogy ő

azért növelte a sebességét, mert a visszapillantó tükörből úgy érzékelte, hogy a BMW kvázi rátapadt.

A BMW vezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy ő a Mercedes sebességétől függetlenül növelte saját teljesítményét. Ugyanakkor a külső észlelő tanúk egyértelműen úgy nyilatkoztak, hogy a két jármű úgy tűnt, mintha versenyzett volna egymással.”

A Mercedes 33 éves sofőrje eddig kórházban volt, pénteken előállították, és előterjesztették a letartóztatását. A férfi elismerte tettét, a rendőrség adatbázisa szerint ő korábban is többször szabálytalankodott, ami miatt 13 büntetőpontja gyűlt össze. A másik két sofőr felelősségét még vizsgálják.

Az ilyen balesetek gyakoriságának több oka van, a száguldozók beteg motivációján kívül az is fontos tényező, hogy a rendőrségnek nincsenek megfelelő eszközei a gyorshajtók elkapására és szankcionálására. Nincs elég rendőr, nincs elég traffipax, és a büntetések is nevetségesen alacsonyak – erről ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!