Nem lesz leányálom vonattal eljutni Szlovéniába

2023. augusztus 6. – 21:07

Másolás

Vágólapra másolva


Változásokra kell számítaniuk a vonattal Szlovéniába utazóknak az országot sújtó heves esőzések és áradások miatt – közölte a Mávinform a szlovén vasút tájékoztatása alapján:

Valamennyi nemzetközi vonat közlekedik, a Celje–Ljubljana szakaszon részben, vagy teljes szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. Esetenként Hódoson és/vagy Mariborban másik vonatra kell átszállniuk az utasoknak. Jelentősen megnő az eljutási idő minden viszonylaton.

  • A Citadella nemzetközi nappali vonat jellemzően Budapest–Celje között közlekedik onnan pótlóbusszal kell utazni.
  • Az Istria nemzetközi éjszakai vonat egyik vonatszerelvénye Ljubljanában maradt, így Koper/Rijeka–Ljubljana között közlekedik. A másik vonatszerelvény Budapest és Hódos–Maribor–Celje között közlekedik a helyzettől függően. A háló- , vagy fekvőkocsiba jegyet váltott utasoknak arra kell számítania, hogy nem tudja a megváltott szolgáltatásnak megfelelően végig utazni az éjszakát.

A kerékpárszállítás a pótlóbuszok miatt nem lehetséges.

Az elmúlt napokban három halálos áldozatot követelt Szlovéniában, hogy az ország északkeleti és középső részén, huszonnégy óra alatt egy havi csapadékmennyiség hullott le. Több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát, többeket helikopterekkel vagy csónakokban kellett kimenteni. Egy 38 fős magyar turistacsoport Laskóban, a város egyik szállodájában ragadt az árvíz miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!