Már hat szakrendelésre nem lehet idénre időpontot foglalni a szigetszentmiklósi rendelőintézetben

2023. augusztus 4. – 13:58

Másolás

Vágólapra másolva

Már hat szakrendelésre nem lehet erre az évre időpontot foglalni a szigetszentmiklósi rendelőintézetben, derül ki a rendelőintézet aktuális tájékoztatásából.

Június elején szakorvoshiány miatt már kilenc hónapot kellett várni egy ultrahangra a szigetszentmiklósi rendelőintézetben, és ekkor az ultrahangon kívül néhány további szakvizsgálatra sem lehetett már időpontot foglalni az idei évre. Most kiderült, hogy azóta ez a lista tovább bővült.

Jelenleg hat szakrendelés mellé írták oda, hogy „betelt”. Így 2023-ban az alábbi szakorvosi vizsgálatokra nem tudnak a betegek időpontot foglalni Szigetszentmiklóson:

Ezenkívül betelt az idei naptárja a két bőrgyógyász és a két pulmonológus szakorvos közül az egyiknek, a mammográfiás szakrendelés pedig szünetel az intézetben. Mammográfiára két budapesti intézménybe irányítják át a betegeket.

A felsorolt rendelésekre legközelebb idén év végén kezdődik újra a foglalás, de időpontot csak 2024 első hónapjaira vagy májusra kaphatnak a jelentkezők. Kivételt jelentenek a sürgősnek számító betegek, így például a tüdőgondozó esetén a daganatgyanús, a soron kívüli ellátását igénylők, illetve a műtétre várók.

A szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézethez húsz település tartozik: lényegében az egész Csepel-sziget lakóinak és a dél-pesti régió több településének egészségügyi ellátását kell biztosítania. Egyes szakrendelések ellátási területéhez 170 500 fő, más szakrendelések (mint pl. az ultrahang) ellátási területéhez 125 000 lakos tartozik.

Korábban a rendelő vezetője kérdésünkre azt válaszolta, hogy szakorvoshiány miatt nőtt meg az előjegyzési idő. Az ügyben most újabb kérdéseket küldtünk a főigazgatónak, válasz egyelőre nem érkezett.

Frissítés – 15:35
A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2023.06.30-án írásban tájékoztatást adott intézetünknek arról, hogy teljeskörű ultrahang diagnosztika, ortopédia, gasztroenterológia, szemészet, kardiológia, tüdőgyógyászat szakmák vonatkozásában, mely egészségügyi szolgáltatók rendelkeznek intézetünkkel megegyező területi ellátási kötelezettséggel. Tehát az intézetünk területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosok előjegyzési időpontot kérhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!