Jeladós farkas: az egyik elfogott férfi kilencéves gyereke lőhette le a farkast

2023. augusztus 3. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán elfogott a rendőrség két szabolcsi férfit a Svájcból Magyarországra érkezett, áprilisban lelőtt jeladós farkas halálával összefüggésben, írtuk reggel, azóta azonban a 24.hu újabb fejleményekről is beszámolt. Eszerint az egyik őrizetbe vett férfi kilencéves gyereke lőtte le az állatot, melynek teteméről azóta sincs hír, a jeladóját azonban megtalálták a Hernádban.

A lap kérdésére Barkó Tamás, a Borsod Vármegyei Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy mindkét őrizetbe vett vadász megtagadta a vallomást és panaszt tett a gyanúsítás ellen, ám ezt az ügyészség elutasította. Ekkor derült ki az az eddig nem ismert részlet is, hogy az apa (az egyik gyanúsított) rábízta a másik vadászra (másik gyanúsított) a kilencéves gyerekét, és odaadta annak a saját fegyverét, hogy menjenek el vadászni.

A gyerek ezzel a fegyverrel lőtte le a farkast. Ezután az apa terepjárójába tették a farkas tetemét, a jeladót pedig bedobták a Hernádba. Barkó Tamás a Telexnek is megerősítette, hogy az iratok szerint a gyerek lőhette le a farkast. A két férfi letartóztatásáról pénteken döntenek Miskolcon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!