Hodász András távozik a Szemlélektől

2023. július 31. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Váratlan, előre nem látott útkereszteződéshez érkezett a Szemlélek: az elmúlt hetek belső beszélgetései alapján felismertük, hogy közösségünk egyik alapembere, Hodász András olyan útra lépett, amelyen nem tudjuk elkísérni. Ugyanakkor közösségünk tagjai továbbra is kapcsolatban maradnak Andrással” – közölte az egyházi magazin. A közleményben kitérnek arra, hogy a volt katolikus papot évek óta számos támadás érte, azt írták, hogy igyekeztek támogatni őt, de „az egyre sokasodó terheket Andrásnak kellett elhordoznia”.

„Meggyőződésünk, hogy Andrásnak most a nyilvánosságtól való visszavonulásra, saját életének rendezésére van szüksége. Ebben továbbra is támogatjuk, mellette állunk, testvérként tekintünk rá. Tanácsait, ötleteit szívesen fogadjuk, hiszen tudjuk jól, milyen sok értéket hordoz, milyen fontos talentumokat kapott” – írta a Szemlélek szerkesztősége.

Hodász András korábban a budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia plébánosa volt, tavaly szeptemberben saját kérésére mentette fel a papi szolgálatok alól Erdő Péter bíboros. Hodász korábban a Papifrankó című YouTube-csatornáról vált ismertté, de most kávézóban is dolgozik. Hodász András július közepén egy Instagram-posztban comingoutolt, azaz bejelentette, hogy meleg. Gégény István, a Szemlélek lapigazgatója azt mondta a Telexnek, hogy ennek a mostani döntésnek nincsen köze Hodász comingoutjához, nemi identitásához.

Hodász Andrással korábban a Telexen videós interjút készítettünk, miután bejelentette, hogy kamaszkorában többször szexuálisan zaklatta egy pap. Az interjút itt nézheti meg újra:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!