Expressz buszjárattal tompítaná a kormány a kieső vonatot a Dombóvár–Komló-vonalon

2023. július 28. – 06:38

Másolás

Vágólapra másolva

17 perccel tovább tart majd Tiszaújvárosba és 24 perccel tovább tartana (45 perc helyett 69 perc) Dombóvárról Komlóra eljutni azután, hogy nyolc másik mellékvonallal együtt ezeken is megszűnik a vonatközlekedés augusztus 1-jétől – figyelt fel a Magyar Közlekedési Klub a július 26-án közzétett buszos menetrendekre.

A Dombóvár–Komló-vonalon azonban meglehet, hogy lesz némi változtatás, írja a Hvg.hu, amely a csütörtöki kormányinfó után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől azt az információt kapta, hogy tesztjelleggel beállítanak Dombóvár–Komló között egy gyorsbusz-járatot is, ami akár még gyorsabb is lehet, mint a vonat volt.

A nem végleges tervek szerint ez gyakorlatilag egy expresszjárat lehetne, amely legfeljebb csak pár közbeeső állomáson állna meg, de az is lehet, hogy egyen sem. Ha össze tudják hozni, akkor ez már augusztus 1-jétől működni fog, ha nem, akkor majd csak kicsit később.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta: biztos benne, hogy megalapozott számítások vannak a döntés mögött, egyszerűen nem használják elegen ezeket a vonalakat. Gulyás szerint az luxus, hogy a magyar állam úgy nyújtson kétféle szolgáltatást (vasút és busz), hogy arra nincs valós igény. A buszok üzemeltetése olcsóbb és jobb színvonalú, szerinte amúgy is a budapesti agglomerációs vasúti vonalakat kellene fejleszteni.

A Karcag és Tisza-tó között közlekedő Bz motorvonatok egyikén a Telex is tett egy kört nemrég, és közben a helyiekkel beszélgettünk arról, mit gondolnak a MÁV döntéséről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!