Súlyosbították az M. Richárdot átverő férfi büntetését, de így sem kell börtönbe vonulnia

2023. július 26. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Ítélőtábla július 5-én kihirdetett másodfokú ítéletével súlyosbította annak a férfinak az ítéletét, aki még 2017-ben elhitette a Dózsa György úton balesetet okozó M. Richárddal, hogy vissza tudja szerezni a bevont vezetői engedélyét – derül ki a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményéből.

M. Richárd 2017. május 15-én jogosítvány nélkül, a sebességhatárt átlépve okozott balesetet a budapesti Dózsa György úton. A balesetben ketten meghaltak, ketten súlyosan megsérültek. A börtönben többször is sztrókot kapott, tavaly májusban halt meg.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 novemberében emelt vádat egy akkor 35
éves, csömöri férfi ellen, aki még 2017-ben egy közvetítőn keresztül elhitette M. Richárddal, hogy rendőri és közlekedési hatósági kapcsolatai útján 600-600 000 forintért előbb visszaszerzi annak bevont vezetői engedélyét, illetve M. Richárdnak kedvező módon befolyásolja az ellene folytatott büntetőeljárást.

Végül összesen 900 000 forint készpénzt kapott M. Richárdtól, amit saját magára költött.

Első fokon bűnösnek mondták ki még 2022. augusztusban háromrendbeli befolyással üzérkedés bűntettében, amiért 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 200 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 900 ezer forint vagyonelkobzásra ítélték, de az ügyészség súlyosításért fellebbezett. A vád végrehajtandó szabadságvesztést és súlyosabb pénzbüntetést kért, a védelem felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla 2023. július 5-én kihirdetett másodfokú ítéletével a befolyásával
üzérkedő elkövető

pénzbüntetését egymillió forintra, a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését 5 év próbaidőre súlyosította.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a másodfokú eljárást lefolytató
Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva
kezdeményezte az elsőfokon kiszabott pénzbüntetés súlyosítását is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!