Majka továbbra is a legértékesebb celeb a Forbes listáján, Kasza Tibi sokat bukott, Schobert kiesett

2023. július 26. – 08:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az ismertségi, a közkedveltségre vonatkozó, hitelességi és az értékesség alapján is sorrendet állított fel a Forbes a magyarországi közéleti személyiségek közt. A magazin augusztusi számában olvasható minden eddiginél hosszabb, negyvenfős lista és értékelés mellett az online cikkből is kiderül néhány fontosabb részlet. A legértékesebb celebek sorrendjét idén is Majka vezeti, aki Sebestyén Balázs műsorvezetőt előzte ebben a felsorolásban, mert az énekes műsorvezetőt többször említették a sajtóban, és intenzívebb volt az online jelenléte is. Sebestyén ugyanakkor a legismertebb sztár jelenleg Magyarországon.

A legértékesebb magyar celebek közt harmadik helyezett lett Rúzsa Magdi énekesnő, aki egyúttal a második legkedveltebb is, megelőzve Zsédát, akit szintén régóta sokan kedvelnek. Szintén a legértékesebb celebek felsorolásában ugrott a tavalyi huszadikról a kilencedik helyre Csobot Adél, aki táncpartnerével megnyerte a Dancing with the Stars című műsort, de az új belépők közt szerepel a Valmar nevű énekes duó, amely rögtön a tizenharmadik lett, míg Kajdi Csaba Cyla a tizenhetedik, Tóth Andi a huszadik, Azahriah pedig a huszonharmadik.

A Forbes idén tizedik alkalommal pontozta a magyar sztárok teljesítményét az egyes kategóriákban, de most először negyven főre bővítette az összeállítást. Mint közleményükben írják, a részletesebb listának és a módszertan finomhangolásának köszönhetően több szereplő helyet cserélt az elmúlt évhez képest, és volt olyan is, aki most jelentősen alacsonyabb pozícióban végzett, mint 2022-ben, ugyanakkor nyolc visszatérővel és tizenhárom új arccal is találkozhat az olvasó a legújabb Forbes cikkében.

A legértékesebb magyar celeb
1. Majka 2. Sebestyén Balázs 3. Rúzsa Magdi

A legkedveltebb magyar celeb
1. Borbás Marcsi 2. Rúzsa Magdi 3. Zséda

A leghitelesebb magyar celeb
1. Borbás Marcsi 2. Ördög Nóra 3. Sebestyén Balázs

A legismertebb magyar celeb
1. Sebestyén Balázs 2. Majka 3. Till Attila

A magazin összeállításának érdekes ellenpontjai is vannak. A leghitelesebb és legkedveltebb celeb egyaránt Borbás Marcsi műsorvezető lett, aki a nyolcadik helyet szerezte meg a legértékesebb celebek listáján. A második leghitelesebb Ördög Nóra a Forbes szerint. Kasza Tibi hiába rendkívül sikeres üzletileg a Challenge elnevezésű étrend-kiegészítőkkel foglalkozó vállalkozásával, a Gazdasági Versenyhivatal jelenleg is zajló vizsgálata nem tett jót a márkaegészségének. Ő ezúttal kilenc hellyel végzett hátrébb, így a tizenhatodik leghitelesebb közéleti szereplő lett, és szintén sokat rontott a korábbiakhoz képest Schobert Norbert, aki kiesett a legértékesebb celebek listájáról, míg felesége, Rubint Réka a tizennyolcadik helyen végzett, ami tíz hellyel marad el a 2022-es pozíciójától.

Bár úgy tűnhet, hogy aki gyakran szerepel a lapok címlapján és sok helyen említik a nevét, az egyúttal üzleti szempontból értékesebbé is válik, ez nem feltétlenül igaz. Mint a Forbes cikkének szerzője megjegyzi, a legkelendőbb témákat az elmúlt egy évben Berki Mazsi, Kulcsár Edina és G.w.M. szolgáltatta: Berki a Forbes címlapmegjelenések gyakoriságát pontozó összesítésének első, Kulcsár harmadik, párja pedig negyedik helyezettje lett. Ugyanakkor a reprezentatív kutatás a hitelességi-kedveltségi kategória legaljára sorolta őket. Kulcsár a harminckettedik helyet szerezte meg, Mazsi és G.w.M. azonban kimaradt a felsorolásból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!