Terheléses támadás miatt elérhetetlen a Budapest Pride honlapja

2023. július 15. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

Terheléses (DDOS) támadás érte a Budapest Pride honlapját, dolgoznak a probléma elhárításán – írják az esemény közösségi oldalán.

Mint írtuk, szombaton tartják a 28. Budapest Pride-felvonulást, az útvonala így néz ki:

  • A gyülekező délután 14 órától a Vajdahunyad váránál lesz,
  • a felvonulók 15 órától végigmennek az Andrássy úton az Oktogonig,
  • majd a Teréz körúton a Király utcáig, azon végig a Felsőerdősor utcáig,
  • a Kodály köröndöt érintve visszamennek az Andrássy útra, a Hősök tere irányába,
  • amit megkerülnek, és utána nagyjából délután 17 órakor visszatérnek a Vajdahunyad várához.

A menetben több ellenzéki párt is megjelenik a saját kamionjával, kint lesz az MSZP, a Párbeszéd-Zöldek, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt is.

A felvonulás miatt szombaton Budapesten 15-17 óra között több korlátozás lesz a tömegközlekedésben, 13 óra és 20 óra között pedig az autóforgalomban. A részletekről itt tájékozódhat.

A szervezők a Telexnek azt írták, idén nem kordonok között vonulnak majd, csak a Vajdahunyad várának a bejáratánál lesz kordon, de ott is csak azért, hogy a Pride-ot leválasszák a másik programtól, ami szintén ott zajlik majd szombaton. Ezen kívül még a Nagykörúton, a villamossínek mentén lesz kordon, mert a 4-es, 6-os villamos végig közlekedni fog. A rendőrség szintén azt írta, hogy kordont egyes helyszínekre csak azért tesznek ki, hogy biztonságosan lehessen közlekedni. Egyébként pedig, a szervezők a tömeget szalagozással tartják majd egyben.

2022-es menet az Id. Antall József rakparton – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
2022-es menet az Id. Antall József rakparton – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Az idei Pride szívcsakrája tehát a Vajdahunyad váránál lesz, a felvonulás után lesz itt például egy drag-show is, de itt tartják a beszédeket is. Felszólal többek között Karácsony Gergely főpolgármester, a momentumos Bedő Dávid, aki a Sokszínű Magyarországért – Országgyűlési Képviselői Csoport elnöke, a Budapest Pride elnöke, Radványi Viki, vagy épp az Uccu Alapítvány vezetője, Szénási Szilvi is. Az esemény házigazdája Steiner Kristóf lesz. A felvonulást szombat este a szokásos Rainbow Party zárja majd a Budapest Parkban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!