Száguldozás miatt rommá tört autók képével kampányol Pest vármegye rendőrsége

2023. július 14. – 17:17

Száguldozás miatt rommá tört autók képével kampányol Pest vármegye rendőrsége
Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Másolás

Vágólapra másolva

A közelmúlt súlyos, többször halállal végződő autóbalesetei miatt sokat beszélünk mostanában a gyorshajtásról. A Pest vármegyei rendőrség egy durva képösszeállítással szállt be a diskurzusba, NE SZÁGULDJ A HALÁLBA címen közzétettek egy videót, amelyben a legcsúnyábban összetört személygépkocsikat veszik végig a vármegye elmúlt egy évéből.

„Emlékeztessen mindenkit arra, hogy a gyorshajtás anyák, apák, gyermekek, testvérek, idősek, fiatalok, ártatlanok életébe kerülhet! Családokat törhet darabokra, feldolgozhatatlan és sosem gyógyuló, fájdalmas sebeket ejthet néhány percnyi sebességimádat. Gondolj magadra és másokra! Vegyél vissza! Mindenkit hazavárnak!” – írták a videó mellé.

A gyorshajtásos balesetek legutóbb az Árpád hídi, egy vétlen kerékpáros életébe kerülő tragédia miatt váltak központi témává, de az esetnek általános tanulságai is vannak: úgy néz ki, a magyar állam évek óta vesztésre áll a száguldozó autósokkal szemben. A közlekedésbiztonság helyzete miatt biciklis aktivisták tüntetést is szerveztek a rendőrség budapesti székháza elé. A kormány reakciója egyelőre abban merült ki, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter bejelentette, hogy átalakítanák a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!