Reggelre lekerült a fólia a sokszor átfestett ferencvárosi padról

2023. július 14. – 07:16

Reggelre lekerült a fólia a sokszor átfestett ferencvárosi padról
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon úgy néz ki, egy ideig még nem ér véget az ország leghíresebb padjának hányattatott sorsa: a múlt csütörtökön átadott szivárványos Tompa utcai padot csütörtök este lefóliázták, miután pár órával korábban a Mi Hazánk piros-fehér-zöldre festette át.

„Az LMBTQ+ tartalmakat újabban csak lefóliázva lehet »közszemlére tenni«. Mindenki tudja, mi van a borító alatt. A szerelem becsomagolva is szabad!”

Ezt a feliratot tették rá a 444 cikke szerint. Az akcióval arra a törvényre utalhattak, amely alapján a könyvkereskedőknek le kell fóliázniuk az LMBTQ-témájú könyveket. A fideszes Sára Botond vezette Fővárosi Kormányhivatal épp csütörtökön szabott ki 12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot a Lírával szemben a Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadvány miatt.

Frissítés: Reggelre lekerült a fólia a Tompa utcai padról, és ismét piros-fehér-zöldben virít.

A múlt csütörtökön átadott padot az elmúlt napokban már többször is átfestették: volt szivárványszínű, fehér-zöld, barna és legutóbb piros-fehér-zöld.

Pad-idővonal – Illusztráció: Bakró-Nagy Ferenc / Telex
Pad-idővonal – Illusztráció: Bakró-Nagy Ferenc / Telex

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester csütörtök délelőtt arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy a héten még éjszaka is őriztetni fogják a padot, amely júliusban szivárványszínű marad. Pár órával később azonban piros-fehér-zöldre festette át a Mi Hazánk, majd este befóliázták.

A ferencvárosi szivárványszínű pad mellett sétálókat mi is megkérdeztük, hogy lehet-e egyenlőségjelet tenni a padot rendszeresen átfestő két csoport közé:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!