Taotámogatásokból cserélik ki a felcsúti Pancho Aréna gyepszőnyegét

2023. július 13. – 20:47

Taotámogatásokból cserélik ki a felcsúti Pancho Aréna gyepszőnyegét
A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna 2014. április 17-én – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc évvel az átadása után elkezdik felújítani a miniszterelnök felcsúti háza mellett felépített Pancho Arénát. A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány 599,8 millió forint taotámogatást jelentett le a 2023/24-es szezonra a Magyar Labarúgó Szövetségnél – vette észre az mfor.hu.

A 600 milliós taotámogatás felét költenék a stadion felújítására: a nézőtéri biztonsági kamerarendszer modernizációja 200 millió forintba kerül, a focipálya gyepszőnyegcseréje pedig 90,9 millióba.

„Az Akadémia olyan infrastrukturális csúcslétesítménnyé vált, ahol az utánpótlás-felkészülés és a meccsek lebonyolítása nemzetközi színvonalú”

– indokolják a beruházást az MLSZ-hez eljuttatott anyagban.

A taorendszer 2011-es indulása óta még soha nem kért ilyen alacsony összeget a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány az mfor.hu gyűjtése szerint. Eddig a legkisebb támogatás is meghaladta az egymilliárd forintot. A legnagyobb taotámogatás 2017/18-ra jutott, akkor valamivel több mint 10 milliárd forintot kapott a felcsúti alapítvány.

Az idei szezonra megigényelt 600 millió forinttal a lap szerint már összesen 38,72 milliárd forintnyi taotámogatást használt fel a felcsúti focialapítvány 2011-től kezdődően.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!