Vége az ingyenességnek a fővárosi P+R parkolókban, lett is hely

2023. július 13. – 13:28

Vége az ingyenességnek a fővárosi P+R parkolókban, lett is hely
Az őrmezői P+R – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Július 1-től a kelenföldi P+R parkolókban vége az ingyen parkolásnak: reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért lehet igénybe venni a P+R parkolókat, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – 105 forint/óra ellenében lehet parkolni, tájékoztat a parkolókat kezelő Budapest Közút.

Ezzel az Őrmező P1, P2 és az Etele tér P1, P2 parkolókban visszaszorult az a jelenség, amiről lapunk is írt: hogy sokan körbekerített autótárolónak használták a területet. Most 65 százalékos nappali és 15 százalékos éjszakai kihasználtság van, szemben a korábbi 100 százalékos nappali és 70 százalékos éjszakai kihasználtsággal.

A társaság szerint tehát újra biztosított, hogy azok a gépjárművezetők, akik az agglomerációból érkezve közösségi közlekedéssel folytatnák útjukat a belváros irányába, autójukat jelképes összegért tudják biztonságos körülmények között leparkolni.

A díjszedés, különösen az éjszaki órákat érintő díjfizetés hozzájárult a P+R funkció helyreállításához, a cég szerint. A változtatást a többi fővárosi tulajdonú, Budapest Közút által üzemeltetett, jelenleg is fizető P+R parkolóban (Köki Terminál P+R; Kőbánya-Kispest P+R, Hűvösvölgy P1 P+R; Örs vezért tere P+R; Pillangó utca P+R; Újpest-Városkapu P+R) is bevezették 2023. július elsejétől.

A Kelenföldi P+R parkolók 0-24 óráig üzemelnek az év minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is díjfizetés ellenében használhatóak nappal és éjszaka egyaránt. A parkolókban hagyott járművek biztonságáról átnézeti kamerarendszer gondoskodik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!