A Mészáros család cége bővítheti ötmilliárdból a József Attila Színházat

2023. július 12. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

Mészáros Lőrinc gyerekeivel közös cége, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. tette a nyertes ajánlatot, így ez a két cég végezheti el a budapesti József Attila Színház bővítését – írja a 24.hu a Közbeszerzési Értesítőben néhány napja feltűnt hirdetmény alapján.

Az épület átalakítására és bővítésére nettó 5 072 953 809 forintot költenek majd.

Ahogy arról februárban a Telexen is írtunk, a kivitelezés mintegy kétezer négyzetmétert érint, a tervezett átalakításokkal a Váci úti színház alapterülete ezer négyzetméterrel lesz nagyobb, az összes hasznos alapterület 5526 négyzetméter lesz.

Az engedélyezési tervhez készült látványterv – Forrás: ArchiNest Kft.
Az engedélyezési tervhez készült látványterv – Forrás: ArchiNest Kft.

A kiírásban három évben határozták meg a munkálatok időtartamát, ez alapján 2026 májusra készülhet el a színház, ami a kivitelezés ideje alatt legalább részlegesen működni fog.

Az épület felújítása és bővítése már jó ideje napirenden van, 2005-ben tervpályázatot írtak ki rá, de a tervek nem jutottak el a megvalósításig. 2012 és 2017 között történtek felújítások a színházban. A teátrum honlapja szerint a nagyszabású felújítás célja az épület bővítése mellett a teljes technikai felszereltségének modernizálása, további játszó- és próbahelyek létrehozása, tehát „a színházépület 21. századivá varázslása” lesz.

Mészáros családi cége bővelkedik a nyertes közbeszerzésekben, július elején például a Magyar Tudományos Akadémia Székházának felújítására kötöttek szerződést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!