Lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak fák törzsébe a Balaton partján

2023. július 11. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

A közelmúltban ismeretlenek lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak több siófoki fa törzsébe is a Balaton partján – írta Facebook-posztjában Siófok polgármestere, Lengyel Róbert.

A beszámoló szerint ezúttal három egészséges, az ezüstparti kikötő közelében álló fa esett áldozatul a rongálásnak. „A nagyobb fák tövének valamilyen vegyi anyaggal történő locsolása mellett ismét megjelent a fatörzsek megfúrásának a módszere is” – írta.

A jelenség nem új keletű a Balatonnál, a siófoki polgármester szerint a 17 kilométernyi partszakaszuk sok szegletében előfordult már ilyen az elmúlt években. Azt írta, főként az épülőfélben lévő, új építésű épületek előtti parti részek vannak veszélyben ebből a szempontból. „Úgy tűnik, egyeseknél a fa látványa nem fér bele az ablakkal szemközti balatoni panorámába” – tette hozzá a polgármester.

Lengyel Róbert megjegyzi, hogy bár nem lehet minden fához rendőrt állítani, dolgoznak azon, hogy legyen tettenérés. „Ha lesz, minden törvényes eszközzel el fogunk járni az érintettekkel szemben” – írta.

2021-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecseren rongáltak meg hasonló módon egy platánfát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!