Mégis új közbeszerzést írt ki a Belügyminisztérium a tűzoltók életbiztosításának rendezésére

2023. július 10. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Új közbeszerzési eljárást írt ki június 30-án a rendvédelemnél dolgozók élet- és balesetbiztosítására a Belügyminisztérium – írja a Hvg.

A tárca két héttel ezelőtt még azt állította, hogy mivel nem volt eredményes az előző két tender, ezért nem kötnek új csoportos biztosítást a több mint 77 ezer rendvédelem alá tartozó dolgozónak, köztük tűzoltóknak és rendőröknek.

A terv az volt, hogy ehelyett házon belül fizetik majd ki az esetleges kártérítéseket. Gulyás Gergely szerint azért is döntöttek így, mert a kormány szerint ez a megoldás kevesebb pénzbe kerülne. Sőt, Gulyás felvetette, hogy a biztosítótársaságok kartellezhetnek. Úgy tűnik, hogy végül mégis lemondtak a házi megoldásról a minisztériumban.

Ahogy korábban írtuk, április közepével megszűnt a tűzoltók csoportos baleset- és életbiztosítása, azaz ha egy tűzoltó munka közben most sérül vagy hal meg, nem jogosult biztosítási kártérítésre. Az, hogy nem hosszabbították meg a szerződést, felháborodást váltott ki a katasztrófavédelem berkeiben. Az ügyről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!