Wizz Air: Zavartan viselkedett az amputált lábú ukrán katona, ezért nem engedték fel a repülőgépre

2023. július 9. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

„Az érintett utas nem volt megfelelő állapotban ahhoz, hogy repülhessen, ezért a személyzet, a biztonsági előírásoknak megfelelően sajnos kénytelen volt megtagadni a repülést” – írta a Wizz Air a Telexnek, miután megírtuk, hogy a társaság Tel-Avivból Varsóba tartó járatán egy művégtagos férfinak el kellett hagynia a repülőgépet.

A belarusz Nexta szerint az ukrán férfi a háborúban veszítette el a lábát, és a protézise miatt nem tudott leülni. A videón az látszik, hogy könnyek közt kérlelte a személyzetet, hadd maradjon fent, mert a családját szeretné meglátogatni.

A Wizz Air lapunknak azt írta: az utas a fedélzetre lépéskor zavartan viselkedett, ezért „bármennyire is szerettek volna segíteni az érintett utasnak, hogy hazajuthasson a családjához”, a repülőgép személyzete „a fedélzeten tartózkodó többi utas biztonságát szem előtt tartva, és az ilyenkor kötelező protokollt betartva járt el, egyeztetve erről a repülőtér egészségügyi személyzetével és a repülőgép kapitányával”.

A légitársaság válasza szerint az utas lábprotézise nem volt akadálya az utazásnak, a „Wizz Air a légi közlekedés szabályainak megfelelő módon mindig arra törekszik, hogy lehetővé tegye a speciális igényű utasok számára is a kényelmes és biztonságos repülést”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!