Vizsgálja a Wizz Air, miért szállítottak le a járatukról egy amputált lábú ukrán katonát

2023. július 9. – 12:35

Másolás

Vágólapra másolva



A Wizz Air Tel-Avivból Varsóba tartó valamelyik járatán olyan felvétel készült, hogy egy művégtagos férfinak el kellett hagynia a repülőgépet. A videó a belarusz Nexta Twitterére került fel. Szombaton kérdéseket küldtünk a légitársaságnak, akik erre nem válaszoltak, de a csatorna oldalán egy kommentben vasárnap hozzászóltak, hogy tudnak erről az esetről, sajnálják, és kivizsgálják a történteket.

Frissítés 18:30-kor: A cég később azt írta a Telexnek, hogy az utas zavartan viselkedett, és nem volt megfelelő állapotban a repüléshez, ezért a személyzet, a biztonsági előírásoknak megfelelően kénytelen volt megtagadni a repülést. A Wizz Air válaszáról itt írtunk bővebben.

A leírás szerint a férfi a háborúban sérült meg, és veszítette el a lábát, a protézise miatt nem tudott leülni. Könnyek közt kérlelte a személyzetet, hadd maradjon fent, mert a családját szeretné meglátogatni, de a kívánságát nem teljesítették, és le kellett szállnia.

A videón az is látszik, hogy mankókkal hagyja el az utasteret. A stewardessnek hiába mutatta a hátizsákját, amiben a családjának szánt ajándékok voltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!