Idén még 200 ember fog meghalni Magyarország útjain – az Árpád hídi baleset után megrázó statisztikával hívja fel a rendőrség a figyelmet a közlekedésbiztonságra

2023. július 8. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

„Idén még 200 ember fog meghalni Magyarország útjain. Tegyünk közösen azért, hogy ez ne történjen meg! Az év első hat hónapjában 211 ember vesztette életét közlekedési balesetben hazánk útjain. Rajtunk múlik, hogy az év második felében ne folytatódjon ez a sorozat!”

írja az ORFK a Police.hu-n.

Mint közölték, az elmúlt időszakban fiatalok, idősek, gyermekek holtteste mellett kellett a rendőröknek helyszínelniük szinte minden egyes nap. „Nem egyszerű feladat ez. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan, amikor egy 7 éves gyermek 10 másodperc alatt szülők nélkül marad, vagy egy édesanya veszíti el a férjét és a gyermekét.” Néhány napja a közutat versenypályának használó fiatalok miatt kellett meghalnia egy munkából kerékpárral hazatartó férfinak az Árpád hídon. A balesetet okozó jármű vezetője több mint 140-nel száguldozott a hídon.

A rendőrség a felhívásához a Police.hu-n is kiadta azt az Instagram-oldalukon csütörtökön közzétett videót, amit tényleg csak saját felelősségére és csak akkor nézzen meg, ha elmúlt 18 éves:

„Ezeknek a tragédiáknak a többsége nagyobb odafigyeléssel, a szabályok betartásával elkerülhető lett volna, hiszen a közúti közlekedési balesetek túlnyomó része emberi hiba, mulasztás miatt következik be. A rendőrség statisztikája azt mutatja, hogy a balesetek fő okai továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségi jog meg nem adása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%).”

Az idei év első felében 6383 személysérüléses közlekedési baleset történt Magyarországon, ebből 193 balesetben 211-en vesztették életüket. Ez a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva alacsonyabb ugyan, de mint írják, „minden élet számít!”.

„Ha az év első felének számait vesszük alapul, még kétszáz potenciális áldozat közlekedik közöttünk. Ne Ön legyen a következő!”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!