„Bárcsak meghalna már” – mondta a gyerekét halálra éheztető csepregi nő

2023. július 7. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön elkezdődött a bírósági tárgyalása annak a férfinak és nőnek, akiket azzal vádolnak, hogy halálra éheztették és verték a kisfiukat 2022-ben egy csepregi családi házban. A vád szerint hónapokon keresztül elhanyagolták, éheztették és bántalmazták fejlődésben visszamaradt két és fél éves kisfiukat.

A tárgyalásról beszámoló RTL szerint a szülőknek különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell bíróság elé állniuk. A nő nem mondott semmit a tárgyaláson, később visszavont vallomását a bíró olvasta fel, ebben egyebek mellett az állt: „Igazából nekem a számon többször kijött, hogy bárcsak meghalna. Én vártam azt, hogy mikor hal meg a Máté, én ezt többször is mondtam a férjemnek, konkrétan azt mondtam, hogy bárcsak halna már meg. Ezekre a kijelentéseimre a férjem nem mondott semmit. Amikor a Máté meghalt, fájdalmat éreztem.”

Az apa sajnálja, hogy tűrte, hogy a felesége halálra éheztesse és verje a kisfiukat. „Hibásnak érzem magam én is, a Máténak azért kellett meghalnia, mert el lett hanyagolva, bántva lett, és legfőképpen nem kapott elég ételt. Sajnálom, hogy én ezt engedtem és eltűrtem a feleségemnek, csúnya ezt kimondani, de a feleségem halálra éheztette és verte a Mátét. Ez tudom, hogy szörnyen hangzik, de megromlott a viszonyom a feleségemmel, és el szeretnék válni tőle” – mondta.

Azzal is vádolják őket, hogy csak a legkisebb gyermeküket látták el gondosan, a négy idősebbet elhanyagolták A bíróságon bemutattak több fotót is, amiken látszott, milyen koszban éltek. A családsegítő munkatársai a gyerek halála előtt egy hónappal jártak a házban. Mindent rendben találtak, de kiderült, a szülők akkor alaposan kitakarítottak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!