Pintér nem tart a tanárok tömeges felmondásától

2023. július 6. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Pintér Sándor belügyminisztert villáminterjúban kérdezte a Hvg.hu, amikor szerdán délután egy WHO-s, egészségügyi konferenciára érkezett Budapesten. Mielőtt válaszolt volna arra a kérdésre, hogy hány tanár felmondására számít a státusztörvény elfogadása után, Pintér először visszakérdezett a riportertől: „Bocsánat, betegek ezek a tanárok? Mert ez egy egészségügyi kérdés, ez egy egészségügyi konferencia.”

Aztán mégis válaszolt, azt mondta, egy tanár felmondására sem számít, és hozzátette, hogy abszolút optimista. Arra pedig, hogy ötezer pedagógus már előre jelezte, a törvény elfogadása esetén kész felmondani, annyit mondott: „Más, amit bejelent valaki, és más, amit végrehajt.”

A tanárok pályaelhagyásáról Pintér azt is mondta, hogy hozzá még egyetlen felmondás sem érkezett.

Kozák András, a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar jogi szakértője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy szerinte az új törvény csak jót hoz a pedagógusoknak a béremelés mellett az egyes jutalmak kiterjesztésével, a szakma iránti hűség jutalmazásával és az eddigi jogszabályok egységesítésével. Szerinte csak egy politikailag motivált kisebbség hallatja élesen a hangját.

„A pedagógusok döntő többsége higgadtan áll hozzá, bár van egy hangos közösség, akik a pedagógustársadalom képviselőiként kívánják feltüntetni magukat. (…) Láthatók gyomorforgató performanszok, elfajult demonstratív megnyilvánulások, amelyek nem a többség véleményét tükrözik, hanem politikailag motiváltak. A kollégák csendes többsége tisztességes, becsületes, jó munkaerő, és hivatásként vállalja a pedagógusi küldetést”

– mondta Kozák András.

Arról, hogy hogyan jutottunk el négy hónap alatt a státusztörvény elfogadásáig, ebben a cikkünkben írtunk, azzal pedig, hogy mi a lényege a pedagógusok új életpályájáról szóló törvénynek, azaz a státusztörvénynek, és miért tüntettek ellene, itt foglalkoztunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!