Bemérték, megbüntették, újra nekifutott, megint bemérték, még jobban megbüntették

2023. június 30. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen kilencvenezer forinttal lett szegényebb, és nyolc büntetőponttal gazdagodott egy hatvankilenc éves férfi, akit csütörtökön délelőtt kétszer is bemértek a dunaújvárosi rendőrök.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A Police.hu-n közzétett beszámoló szerint a Suzukit először háromnegyed tízkor meszelték le, a lakott területen megengedett 50 km/órás sebesség helyett 68-cal haladt. Ezért harmincezer forintos bírság és négy büntetőpont járt a sofőrnek.

Két órával később ugyanitt jelzett a kamera, de ezúttal már 86-tal száguldott az autó, a második szabályszegésért már hatvanezer forintos büntetést kapott a férfi, és újabb négy pontot írtak be a neve mellé.

Autópályán 130 km/óra helyett 240 fölött kell száguldani ahhoz, hogy valaki ma, Magyarországon a kiszabható legmagasabb, 300 ezer forintos közigazgatási bírságot kapja gyorshajtásért. A tipikus bírságösszegek a tizenöt évvel ezelőtti szinten rekedtek. Budapesten közlekedésbiztonsági reformot fogadtak el azért, hogy belátható időn belül nullára csökkentsék a halálos balesetek számát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!