Készpénz kell? Szombattól irány a bolt!

2023. június 30. – 20:44

Másolás

Vágólapra másolva

Július elsejétől, vagyis szombattól lesz lehetőségünk vásárlással egybekötött készpénzfelvételre. Havonta legfeljebb kétszer vehetünk fel (összesen) 40 ezer forintot, írja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A tranzakciók után a vásárlók bankja nem számíthat fel díjat és költséget. A lehetőség a cashback szolgáltatást nyújtó kereskedőknél és szolgáltatóknál lesz elérhető, ehhez az érintett kereskedőknek és szolgáltatóknak a POS terminált üzemeltető szolgáltatóval kell felvenniük a kapcsolatot. Ahol a bankkártyás fizetési lehetőség már adott, ott az új szolgáltatás megjelenése gyorsan kivitelezhető. Az újfajta pénzfelvételi lehetőség során annyival magasabb összeget üt majd be a pénztáros a kártyaterminálba, amennyi készpénzt kér a vásárló, majd ezt a kasszából fizetné ki.

A kormány arra számít, hogy a cashback szolgáltatás révén a kereskedők és szolgáltatók növelhetik forgalmukat és vevőkörüket. Kistelepüléseken is nagy segítség lehet, ahol a bankok kevésbé vannak jelen, és ahol az ATM-ek is távol vannak.

A cash-back szolgáltatás kiegészíti az ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, így 150 ezer forintról 190 ezer forintra emelkedik a díjmentesen felvehető pénz mennyisége.

A javaslatot tavaly decemberben fogadta el a parlament törvényalkotási bizottsága, majd később az Országgyűlés is.

Arra biztatjuk olvasóinkat, hogy írják meg nekünk, mit tapasztaltak az első napokban, mennyire ment gördülékenyen a szolgáltatás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!