Százéves születésnapját ünnepli a budai háziorvos, akiről a Telex is forgatott két éve

2023. június 27. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

Százéves lett Körmendi István, a budavári háziorvos, akiről 2021-ben forgatott a Telex videó rovata.

A rekordidős orvost V. Naszályi Márta, a kerület polgármestere köszöntötte Facebookon ma esedékes születésnapja alkalmából, megköszönve, hogy az elmúlt évtizedek során számos generációt gyógyított nap mint nap. „A doktor úr gondoskodása és szolgálata a lakosok számára nemcsak elengedhetetlen, hanem megbecsült és szeretett része a kerületi közösségnek” – írta V. Naszály, aki 2020-ban adott díszpolgári címet Körmendinek.

Körmendi István 1941-ben, zsidó származása miatt titokban kezdett el egyetemre járni, de a második világháború és a munkaszolgálat kettétörte az egyetemi éveit. Később mégis befejezte tanulmányait, és azóta is háziorvosként praktizál Budapesten, egyes betegeit már 70 éve ismeri.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!