Belső viták és tényfeltáró vizsgálat után lemondott a Péterfy utcai kórház főigazgatója

2023. június 25. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója, írja a 24.hu. A lap információját megerősítette az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) is, amely közleményében azt írta: dr. Tóth László saját kérésére távozott a főigazgatói posztról.

Tóth korábban a Belügyminisztérium helyettes államtitkára volt, március 1-jén pedig az előző főigazgató, Sásdi Antal nyugdíjazása után kinevezték a kórház élére. Június elején viszont hírek érkeztek arról, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság tényfeltáró vizsgálatot indított a Péterfy utcai kórházban a kialakult munkahelyi légkör okainak feltárására.

A Népszava információi szerint a kórház főorvosi kara ugyanis elfogadhatatlannak tartotta Tóth vezetési stílusát. Belsős források a lapnak arról beszéltek, hogy Tóth többször is agresszívan lépett fel az orvosokkal szemben, és megfélemlítette a vezetőtársait.

Egy értekezleten például Tóth úgy fogalmazott a lap szerint, hogy „az orvosok fehérgalléros bűnözők”.

Május 25-én a főorvosi kar bizalmi szavazást tartott az új főigazgatóval szemben: ezen 22-en szavaztak Tóth ellen, 6-an mellette, hárman pedig tartózkodtak.

A bizalmi szavazás után indult tényfeltáró vizsgálat szombaton zárult le, az Okfő közleménye szerint pedig „a vizsgálatot lefolytató Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) vezetése változtatási javaslatokat fogalmazott meg a Péterfy Kórház működésével kapcsolatban”.

Feltehetően ezzel az eredménnyel függ össze Tóth László vasárnapi lemondása is. A hivatalos közleményben azonban nem írtak indoklást arról, miért mondott le a kórházigazgató, és kit neveznek ki utódjául.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!