Maruzsa Zoltán is bocsánatot kért, de nem a füllentésért

2023. június 22. – 16:11

Másolás

Vágólapra másolva

Elnézést kér mindenkitől, akiket esetleg megbántott – mondta a Népszavának Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár arról, hogy múlt héten a Telexnek véletlenül elküldött levélben azt írta a vele szoros együttműködésben dolgozó Klebelsberg Központ vezetőinek, hogy „nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani.”

A köznevelési államtitkárt az Országgyűlés kulturális bizottságában, a pedagógusi státusztörvényről szóló vita alatt kérdezte a lap. Maruzsa a Népszavának azt mondta,

arról nem tud, hogy az esetnek lennének személyi következményei.

A Telex múlt héten a honvédelem tantárgy oktatásáról érdeklődött a minisztériumnál. A véletlenül elküldött belső levelezésből az derült ki, hogy a lapunknak elküldeni tervezett válasz nem volt igaz, majd végül egy olyan levelet küldtek ki, ami továbbra sem a teljes igazságot fedi.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétfői kormányinfón azt mondta a kiszivárgott emailezésről, hogy ebből is látszik, hogy milyen veszélyes a Telexszel levelezni. A csütörtöki kormányinfón ismét kérdeztük az üggyel kapcsolatban. Akkor azt mondta, „szellemesnek szánt megjegyzésről” van szó, de a kormány nevében elnézést kért a történtek miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!