Gulyás Gergely a Telexnek a Maruzsa-ügyről: Sajnálom, a kormány nevében elnézést kérek

2023. június 22. – 13:40

Másolás

Vágólapra másolva

Maruzsa Zoltán és kollégái megpróbálták félrevezetni a közvéleményt. Mit jelent az, hogy ennek napok óta nincs következménye? Elfogadható a kormány szerint, hogy így kommunikálnak? – kérdezte a Telex hétfő után újra a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergelytől. Mit jelent az, hogy nincs következménye annak, hogy az egyik államtitkár „füllent” a sajtónak? Miután elég hamar előkerült Gyurcsány Ferenc és az ősződi beszéd, arra is rákérdeztünk: szerinte van a különbség a „füllentés” és a hazugság között, különbséget tesznek-e nagy és kis hazugság között. A miniszter szerint csak „szellemesnek szánt megjegyzésről” van szó a Telexnek véletlenül elküldött levelezésben, Gulyás azonban végül a kormány nevében elnézést kért a történtek miatt.

Gulyás a hétfői kormányinfón azt mondta a kiszivárgott emailezésről, hogy ebből is látszik, hogy milyen veszélyes a Telexszel levelezni.

Pénteken írtuk meg, hogy Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár egy a Telexnek véletlenül elküldött levélben azt írta a vele szoros együttműködésben dolgozó Klebelsberg Központ vezetőinek, hogy „nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani.” A Telex a honvédelem tantárgy oktatásáról érdeklődött a minisztériumnál. A Telexnek véletlenül elküldött belső levelezésből az derült ki, hogy a lapunknak elküldeni tervezett válasz nem volt igaz, majd végül egy olyan levelet küldtek ki, ami továbbra sem a teljes igazságot fedi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!