Gulyás elnézést kért Maruzsa Zoltánék kiszivárgott levelezése miatt, de szerinte az csak egy „szellemesnek szánt megjegyzés”

2023. június 22. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex hétfő után ismét rákérdezett arra, milyen következménye van annak, hogy egy, a lapunknak véletlenül elküldött belső levelezés szerint Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár kollégáival együtt kitalálta, hogyan hazudjanak egy Telex által küldött sajtómegkeresésre. Gulyás erre azt mondta: se a hazugság, se a füllentés nem elfogadható.

„A nyilvánossághoz való hozzáállásnak az a helyes módja, hogy igazat kell mondani. Ha egy kormány normális megfontolás alapján hoz döntéseket, akkor a mögötte álló érvek vállalhatóak”

– mondta. Gulyás ismét többször szóba hozta Gyurcsány Ferencet, amikor 2006-ban egy egész kormány politikája épült a hazugságra, így szerinte egy ilyen levelezést és például az őszödi beszédet nem lehet egy lapon említeni. A Telex riportere erre azt kérdezte, ezek szerint megkülönböztet a kormány nagy és kis hazugságot? A miniszter szerint nem kell a nyilvánosságtól tartani, Maruzsáék levelezését pedig „szellemeskedésnek” tartja.

„Itt arról volt szó, hogy önök nem kaptak pontos tájékoztatást arról, hogy mely iskolákban oktatnak honvédelmi ismereteket. Ezt sajnálom, a kormány nevében elnézést kérek, de ezt a saját helyén kell kezelni.”

Az Európai Bíróság friss döntéséről Gulyás Gergely azt mondta, hogy az elítélt döntést korábban kényszerből hozták, az Európai Bizottság pedig kérés ellenére sem alakított ki új menekültügyi szabályokat. A miniszter szerint az eddig megjelent szabályozásban széles az kivételi kör és olyan elosztási mechanizmust hoz létre, „ami elfogadhatatlan”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!