Feltűnt egy medve az Aggteleki Nemzeti Parkban

2023. június 17. – 00:16

Másolás

Vágólapra másolva

Barnamedvét észleltek az Aggteleki Nemzeti Park területén, az Aggtelek-Jósvafő között vezető úttól északra lévő erdőterületen, írta a Facebookján a nemzeti park. Hozzátették, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján az állat azonos a május 13-án a nemzeti park déli határánál észlelt fiatal példánnyal.

Arra kérik a látogatókat, hogy ne hagyják el a jelzett turistautakat, és ne bivakoljanak ebben a térségben. „Tekintettel arra, hogy ezen a területen a Vörös-tó az egyetlen hozzáférhető vízforrás, így itt számolni lehet az előfordulásával” – írták. A biztonsági előírásokról itt lehet bővebben olvasni.

A medve májusi észleléséről itt írtunk, néhány nappal korábban a Bükkben is figyelmeztettek medveveszélyre. Előtte május elején Nógrád megyében, Lucfalva határában láttak medvét, előtte pedig Boldva település határában a Sajó folyó mellett észleltek egy barna medvét. Az elmúlt években többször is áttévedt Magyarország északi részére Szlovákiából egy-egy példány. Nem véletlenül adott ki a Bükki Nemzeti Park egy tájékoztatást is arról, hogy mit kell csinálni abban az esetben, ha valaki valóban medvével találkozna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!