Kordonbontás a Karmelitánál: büntetőeljárást indít a rendőrség rongálás miatt

2023. június 13. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség a Police.hu-n közölte, hogy rongálás miatt büntetőeljárást indítanak a reggeli kordonbontás ügyében. Mint írták, 29 embert, köztük négy országgyűlési képviselőt igazoltattak, valamint erővágókat és egyéb szerszámokat vettek el a résztvevőktől.

Reggel 7 órakor a Momentum húsz-harminc politikusa és aktivistája lebontotta a Karmelita előtt felállított kordonokat. A rendőrök, akik tudtak a bontásról, ekkor már sorfalat alkottak az épület bejárata előtt. A rendőrök nem akadályozták meg a kordon lebontását, de mindenkit, köztük a sajtó képviselőit is igazoltatták.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A Momentum politikusa, Tóth Endre egy osztálynaplót akart átadni a miniszterelnöknek, amiben egyesre értékelték a kormány munkáját, de a rendőrök nem engedték közel a Karmelita bejáratához sem. Fekete-Győr András a Telexnek azt mondta, hogy folytatni fogják a kordonbontásokat, mert „az Orbán-rendszerrel szemben nem lehet tessék-lássék módon fellépni”.

A reggeli kordonbontásról szóló tudósításunkat itt tudja elolvasni. A rendőrség nem először indít büntetőeljárást a kordonbontás miatt, ezekről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!