Távozó MOK-alelnök: Az elnökségen belüli véleménykülönbségeket nem tudtuk áthidalni

2023. június 12. – 08:09

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy szervezet életében vannak jobb és rosszabb periódusok. Mi most érkeztünk el oda, hogy az elnökségen belüli véleménykülönbségeket nem tudtuk áthidalni, kompromisszumos megoldássá formálni. Úgy gondoltam, azzal segíthetem a továbblépést, ha lemondok tisztségemről” – magyarázta lemondása okait a Népszavának Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) távozó alelnöke.

Lénárd egyike volt azoknak, akik 2015-ben megalapították az „1001 orvos a hálapénz nélkül” nevű Facebook-csoportot, amelynek végül ötezer tagja lett. 2019 novemberében gyakorlatilag ők váltották le a MOK addigi vezetését, Lénárd Ritát pedig a szervezet alelnökévé választották.

Mostani lemondásának közvetlen előzménye, hogy június 3-án sikertelen volt a MOK küldöttgyűlése. Ennek oka az volt, hogy többen is jelezték: a 2019-ben megszerzett mandátumuk május végén lejárt, éppen ezért szavazati joggal sem rendelkeznek. A Népszava információi szerint a teremben emiatt többen kétségbe vonták a küldöttgyűlés jogszerűségét. A Fogorvosok Területi Szervezetének elnöke, valamint a Budapesti Területi Szervezet több képviselője is távozott, ezzel pedig határozatképtelenné vált a fórum.

Ugyanakkor az országos elnökség mandátumát mindezek a történések nem érintik, az ő mandátumuk november 30-ig él.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!