A tanárok harmada mondhat fel Etyeken, a polgármester besúgókról, hazug baloldali médiáról beszél

2023. június 12. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

A tanárok harmada mondhat fel az etyeki Német Nemzetiségi Általános Iskolában, így az is kétséges, hogy biztosítható lesz-e szeptembertől az oktatás helyben – írta a 444.hu.

A régóta húzódó konfliktus alapja, hogy a tanári kar és a szülői munkaközösség szerint az igazgató nem látja el a munkáját, ezért azt vagy mások végzik el helyette vagy kaotikusan működik az intézmény. Nyeste Ferenc mellett azonban kitart a település fideszes polgármestere, aki szerint „A HAZUDÓS baloldali-»független« média az etyeki »besúgók« információi alapján telekürtölte az internetet valótlanságokkal.”

Zólyomi Tamáshoz hasonlóan ítéli meg a helyzetet az iskola igazgatója is, „mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat” emlegetve, akiket ki kell hogy vessen magából a közösség. A tanárok és a szülői munkaközösség hiába jelezte többször fenntartásait Nyestével szemben, tavaly egy újabb évre megbízott vezetőként ismét bizalmat kapott, idén pedig már csak minisztériumi jóváhagyásra vár újabb ötéves megbízatása.

Közben ötre nőtt az iskolából április óta távozók száma, további három tanár gondolkodik a felmondáson, ketten pedig idén vonulnak nyugdíjba. Így a 26 fős tantestületből tíz tanár hagyná ott az iskolát – írta a 444.hu, jelezve, hogy ezzel megszűnhet az oktatás az intézményben, hiszen nem lesz elegendő tanár. Ettől tartva sok szülő már más települési iskolába íratta át gyerekét. Volt iskola, amely már jelezte, hogy nem tudnak több átjelentkezőt fogadni.

Felmondott az a mestertanár, Vidra Gabriella is, aki tavaly egyedüli pályázó volt az igazgatói posztra, élvezve a tanári kar és a szülői munkaközösség támogatását, ám az iskolát kezelő Német Nemzetiségi Önkormányzat ezt figyelmen kívül hagyva ismét Nyestét hozta helyzetbe.

A polgármester kevésbé aggódik az iskola létét veszélyeztető konfliktus, mint a kormány nézeteinek jobban megfelelő „genderveszély” miatt. Ezt egy tavaly nyári posztjában is igazolta, bizonyítékként azt a szivárványt mutogatva, amely az iskola falát díszítette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!