Etyek fideszes polgármestere csillámfaszlámázással válaszolt, miután szivárványnak nézett egy mandalát

2022. augusztus 30. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

A helyi iskola felújításáról posztolt Etyek polgármestere, Zólyomi Tamás. A fideszes politikus azt írta, lépésről-lépésre halad az intézmény rendbe tétele, és remélhetőleg „a következő lépések egyike az új iskola átadása lesz sportcsarnokkal, tanmedencével és egy erős középiskola kihelyezett tagozatával”.

„Az egyik nagy feladatunk a jövőben a ”szivárványosra„ mázolt belső rendezése!”

– zárta posztját a község vezetője.

Nem teljesen egyértelmű, hogy mire gondolt Zólyomi, mert a posztjához mellékelt képeken nem látható szivárvány. Van egy lépcső, amelynek különböző színűre festették a lépcsőfokait, illetve az egyik folyosó falán található egy mandala is.

A polgármester posztja alatt több kommentelő is szóvá tette a bejegyzés tartalmát. Volt, aki felhívta a politikus figyelmét, hogy mit is jelent pontosan egy mandala, más arról írt, rosszul esik neki a poszt, mert „nagy pocakkal az iskola ablakait pucoltam. A bejáratnál a színes folyosót kitaláltam és megvalósítottuk a sok színes! nem szivárványos akármit mögéerőltettet butaságot!”.

„Szívből örülök, hogy az iskola szépül, köszönve mindenkinek, aki korábban vagy most ebben segít. Emlékszem a szülői megmozdulásra, igazi testvéries együttműködést hozott, mesés díszekkel. Szivárványt ugyan nem láttam a falakon, de ha láttam volna, biztos ott tartottam volna az elsős hittant előtte, hogy lássák a gyerekek: ez (is) jelképezi számunkra, hogy Istenhez tartozunk. Ideológiától és aktuálpolitikától mentesen használják bátran a szivárvány jelét, hiszen keresztyénként számomra az Úr és Noé szövetségét jelenti, általa pedig az emberiség és Isten kapcsolatát. (Sőt, még a szivárványos esernyős táncra is emlékszem a kedves kollégáimmal, ahol szintén semmi gyerekellenes nem történt.)”

– így egy másik kommentelő. De volt olyan is, aki felhívta a politikus figyelmét, hogy a szivárvány egy természeti jelenség, amiről a gyerekek egyébként is tanulni fognak az iskolában. Erre a kommentre Zólyomi odaposztolt egy fotót egy tanteremben látható szivárványról, bár ezen a ponton azt nem jegyezte meg, hogy ez miért jelentene problémát.

Egy másik komment alatt a polgármestere odarakott egy csillámfaszlámát, de többszöri nekifutásra sem egyértelmű, hogy pontosan mit is akart ezzel mondani, később azonban tisztázta:

„A cigarettázó, pöfékelgető, csikkeket szétdobáló tanárok ugyan úgy nem jó irányban viszik a gyermekek szellemi és testi fejlődését, mint a csillámfaszlámás videók!”

A polgármester azt is leírta, hogy szerinte azért kavart ekkora port a bejegyzése, mert úgy látja, politika van az iskolájukban. „A világ a hamis ”szivárványokkal„, az aberrált szexvideókkal, az erőszakos videójátékokkal, a drogokkal, a prideokkal és a nemek közötti divat alapú átjárhatósággal az ördög munkája! Az iskolában a hagyományokra, hazaszeretetre, becsületre, szorgalomra és minden jóra kell nevelni gyermekeinket!” – jelentette ki a Zólyomi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!