Kivételezett egy diákkal a Corvinus két oktatója, de megúszták

2023. június 9. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Különösen zárult a Corvinus egyetem etikai eljárása, amit amiatt indított, mert egy diákkal feltűnően kivételezhettek, írja a 444. Az egyetem három munkatársa ellen indított vizsgálatot, mert a téli vizsgaidőszakban az egyik hallgató a többiektől elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett (sikeres) vizsgát.

Az egyetem Etikai Bizottsága bár megállapította, hogy két egyetemi vezető is vétséget követett el, amikor megkülönböztette a diákot, az egyetem rektorhelyettese május 23-án másodfokú döntésében mégis felmentette a két oktatót. A rektorhelyettese

azt nem vitatta, hogy a megkülönböztetés megtörtént, tehát elkövették azt a vétséget, amiért az Etikai Bizottság elmarasztalta őket.

A két oktató magas beosztású vezető az egyetemen. Azt nem tudni, érvényes-e így a diák vizsgája, vagy hogy köze van-e az esetnek ahhoz, hogy Takáts Előd, az egyetem rektora pénteken bejelentette távozását az egyetemről.

A 444 korábban azt írta információi alapján, hogy a hallgató családja „a sajtóban elérhető, nyilvános információk szerint érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik”, a szülők pedig személyesen és emailben is próbáltak nyomást gyakorolni és közbenjárni az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kaphasson még egy lehetőséget. A 444 azt írja, hogy Ádám Zoltán, a Corvinus Közgazdasági Intézetének docense kezdeményezett etikai eljárást az egyetemen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!