Feltűnően kivételezhettek egy diákkal a Corvinuson, etikai eljárás indult

2023. február 28. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

Etikai eljárás indulhatott a Budapesti Corvinus Egyetem három munkatársa ellen, mert a téli vizsgaidőszakban az egyik hallgató a többiektől elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett (sikeres) vizsgát, írja a 444.

A laphoz eljutott információk szerint a hallgató családja „a sajtóban elérhető, nyilvános információk szerint érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik”, a szülők pedig személyesen és emailben is próbáltak nyomást gyakorolni és közbenjárni az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kaphasson még egy lehetőséget. A 444 azt írja, hogy Ádám Zoltán, a Corvinus Közgazdasági Intézetének docense kezdeményezett etikai eljárást az egyetemen.

Emailben kerestük a Budapesti Corvinus Egyetemet, hogy megtudjuk, valóban indult-e etikai eljárás, és megtörtént-e az elkülönített vizsgáztatás. Válaszul a budapesti egyetem egy tájékoztatót küldött, ami az intézmény honlapján is elérhető.

A tájékoztatóban azt írják, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói az „etikus magatartásuk terén is az élen járjanak”. Ennek értelmében az intézmény „minden folyamatában, valamint az azokról való belső és külső kommunikációban szigorúan érvényesíti az adatvédelmi jogszabályi előírásokat, továbbá tiszteletben tartja mások személyhez fűződő jogait, és ezt elvárja az Egyetem minden polgárától is.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!