Halálos baleset volt éjjel a Határ úti felüljárón

2023. június 6. – 07:12

Másolás

Vágólapra másolva

Összeütközött két autó a ferihegyi repülőtérre vezető úton, a Határ úti felüljárón kevéssel éjfél előtt. A balesetben többen megsérültek, egy nő a helyszínen meghalt, írja a rendőrség. A pontos körülményeket még vizsgálják.

A rendőrök lezárták a repülőtérre vezető utat. A fővárosból kifelé vezető oldalon a forgalmat az Üllői útra, a befelé vezető oldalon a Vak Bottyán utcára terelték.

A fővárosi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Két embert mentettek ki az egyik roncsból.

A baleset helyszíne – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A baleset helyszíne – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Zéró tolerancia

Karácsony Gergely főpolgármester februárban arról beszélt, hogy Budapesten nullára kell csökkenteni a halálos közúti balesetek számát. A főpolgármester szerint „a gyorshajtás megelőzésére és szankcionálására is alkalmas az éjjel-nappal működő sebességmérő kamerarendszer kiépítése a városon belül, ebben az elsődleges feladat a rendőrségé, de van teendője a fővárosi közútkezelőnek is.”

Néhány nappal később bejelentették: átfogó közlekedésbiztonsági stratégiát készít a budapesti városvezetés. A részleteket társadalmi és szakmai egyeztetésen véglegesítenék, de a tervek közt szerepel, hogy sok helyen jelentősen csökkentenék a sebességhatárokat, felújítanák a gyalogosátkelőket, illetve rengeteg fix sebességmérőpontot építenének ki. Ennek részleteiről itt írtunk>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!