A fogdába zárt fiú édesanyja nem haragszik a rendőrségre

2023. június 6. – 09:52

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tesz panaszt a rendőri intézkedés ellen Hidász Máté, az a tizenhét éves fiú, akit a május 3-i diáktüntetés után fogdába zárták, végül nem gyanúsították meg semmivel. Erről az édesanyja beszélt a Szemléleknek. Embertelennek tartja, amit a fiával és velük, szülőkkel művelt néhány rendőr.

Ugyanakkor azt is mondja, hogy nem haragszik a rendőrségre, mert nem hisz a kollektív felelősségben. „Az a kifejezés, hogy rendőrség, egy szervezetre utal: emberek vannak mögötte. Nem gondolom, hogy a teljes rendőrség hibázott. Olyan közösségről van szó, amelynek szüksége van tanulásra” – tette hozzá.

Szerinte vannak olyanok, akik szeretnék azt a látszatot kelteni, hogy ez egy agresszív esemény volt,

„de egy sokezres tömegbe bármikor belekeveredhetnek azok, akik csak a balhét keresik.”

A Publicus Intézet közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 67 százaléka egyáltalán nem, további 6 százalékuk inkább nem tartja helyesnek, hogy a rendőrség könnygázt vetett be a diáktüntetők ellen. A felmérés eredményét kedden tették közzé a Népszavában.

Több mint egy éve tüntetnek civilek, tanárok és diákok az oktatás helyzetének javításáért. Május 3-án a sokadik békés demonstráció után a tüntetők a Karmelitához vonultak, ahol váratlanul erőszakos fordulatot vettek az események. Helyszíni felvételekből, a rendőrök videóiból és interjúkból próbáltuk meg rekonstruálni, hogy mi történt azon az estén, és hogy jogos volt-e a rendőrök fellépése.

Legutóbb hétfőn volt tüntetés az ADOM Diákmozgalom szervezésében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!