Az Oscar-díjas brit színész, Eddie Redmayne belefutott a diáktüntetésbe

2023. június 5. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Eddie Redmayne tűnt fel a hétfői budapesti diáktüntetésen, az Oscar-díjas brit színész valószínűleg véletlenül csöppent a demonstráló fiatalok közé, de ha már ott volt, szelfizett néhányukkal, írja az Énbudapestem.hu.

Eddie Redmayne belecsöppent a budapesti diáktüntetésbe 2023. június 5-én – Fotó: Merész Márton / Énbudapestem
Eddie Redmayne belecsöppent a budapesti diáktüntetésbe 2023. június 5-én – Fotó: Merész Márton / Énbudapestem

A most 41 éves Redmayne Stephen Hawkingot alakította A mindenség elmélete című filmben, ezért az alakításért több jelentős díjjal jutalmazták 2015-ben: elnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat, a legjobb férfi színésznek járó BAFTA-díjat, valamint a filmdráma kategóriában a legjobb férfi színésznek járó Golden Globe-díjat.

Oscar-jelölést kapott 2016-ban A dán lány című filmben nyújtott alakításáért, és szerepelt a 2022-es A másik nővérben is.

Most a A Sakál napja című Frederick Forsyth-regényből készült sorozatot forgatja Magyarországon. A brit színész alakítja majd a Sakált, a bérgyilkost, aki merényletet tervez a francia elnök ellen.

A film rendezője korábban arról beszélt, hogy a Sakál alakját Ilich Ramírez Sánchez, azaz Carlos ihlette, aki tényleg lakott Budapesten: az 1980-as években két évig állítólag a II. kerületi Vend utcában élt.

Hétfőn délutánra az ADOM Diákmozgalom szervezett tüntetést, amin néhány százan vettek részt. A főként diákokból álló demonstrálók egy pedagógusnapi kiállás keretében mutatták ki a tanáraiknak, hogy hálásak nekik. Az eseményen a résztvevők az Oktogontól a Belügyminisztérium épületéhez vonultak, ahol rövid beszédek voltak: felszólaltak szülők, pedagógusok és diákok is, akik leginkább a tanárok fontosságát és a tanár-diák viszony jelentőségét hangsúlyozták. A beszédek után több tanárt, köztük a Kölcsey Ferenc Gimnázium elbocsátott pedagógusait hívták fel a színpadra, mind kaptak egy szál virágot. Az esemény 18:00-kor véget ért, a diákok most nem vonultak át sehova.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!