Szijjártó elmondta új török kollégájának, „hogy mennyire szorítottunk Erdoğan elnök úr győzelméért”

2023. június 04. – 22:18

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter telefonon tárgyalt Hakan Fidan új török külügyminiszterrel, aki ma töltötte az első napját a hivatalában. A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon azt írta: az újraválasztott Recep Tayyip Erdoğan elnök szinte teljesen átalakította kabinetjét, mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, új lesz a külügyminiszter is.

„A régi kollégával, Mevlüt Çavuşoğlu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz” – írta Szijjártó, majd így folytatta:

„Az új kollégát, Hakan Fidant is ismerem, ő eddig a hírszerzés vezetője volt.

Ma töltötte az első napját a hivatalában, de kora este már sort kerítettünk egy telefonos megbeszélésre” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó gratulált új kollégájának, és elmondta neki,

„hogy mennyire szorítottunk Erdoğan elnök úr győzelméért”.

Mint megírtuk: Erdoğan az eskütétele után szinte teljesen átalakította kabinetjét. Lecserélte mások mellett a külügyminiszterét is, Mevlüt Çavuşoğlut, aki közel egy évtizede töltötte be ezt a pozíciót.

Pénzügyminiszternek a pénzpiacokon is elismert közgazdászt, Mehmet Şimşeket nevezte ki. Ennek azért van nagy jelentősége, mert az ország továbbra is hatalmas, hivatalosan 44 százalék körüli inflációval küzd.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!