Szijjártó elmondta új török kollégájának, „hogy mennyire szorítottunk Erdoğan elnök úr győzelméért”

2023. június 4. – 22:18

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter telefonon tárgyalt Hakan Fidan új török külügyminiszterrel, aki ma töltötte az első napját a hivatalában. A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon azt írta: az újraválasztott Recep Tayyip Erdoğan elnök szinte teljesen átalakította kabinetjét, mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, új lesz a külügyminiszter is.

„A régi kollégával, Mevlüt Çavuşoğlu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz” – írta Szijjártó, majd így folytatta:

„Az új kollégát, Hakan Fidant is ismerem, ő eddig a hírszerzés vezetője volt.

Ma töltötte az első napját a hivatalában, de kora este már sort kerítettünk egy telefonos megbeszélésre” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó gratulált új kollégájának, és elmondta neki,

„hogy mennyire szorítottunk Erdoğan elnök úr győzelméért”.

Mint megírtuk: Erdoğan az eskütétele után szinte teljesen átalakította kabinetjét. Lecserélte mások mellett a külügyminiszterét is, Mevlüt Çavuşoğlut, aki közel egy évtizede töltötte be ezt a pozíciót.

Pénzügyminiszternek a pénzpiacokon is elismert közgazdászt, Mehmet Şimşeket nevezte ki. Ennek azért van nagy jelentősége, mert az ország továbbra is hatalmas, hivatalosan 44 százalék körüli inflációval küzd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!