Berki-ügy: Beismerte a drogbirtoklást a két férfi, felfüggesztették az eljárást velük szemben

2023. június 2. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Berki Krisztián médiaszemélyiség 2022. májusi halála után két férfival szemben indított eljárást a rendőrség: egyikük esetében kábítószer-birtoklás, másikukkal kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt nyomoztak. Hozzájuk azután jutottak el, hogy Berki Krisztián lakásán kábítószergyanús anyagot találtak. Utóbb a kereskedelmet teljesen elvetették, és maradt a kábítószer-birtoklás, amit mindketten beismertek, és vállalták az elterelésen való részvételt. Emiatt a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség felfüggesztette az eljárást velük szemben – tudta meg a 24.hu Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől.

Az elterelés értelmében részt kívánnak venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson, vagy megelőző-felvilágosító szolgálatatáson. Bagoly Bettina a lapnak azt mondta, hogy erre tekintettel az ügyészség mindkét gyanúsított vonatkozásában egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást, valamint elrendelte a pártfogó felügyeletüket.

Ez alatt a két férfinak legalább fél évig folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt venniük. Ha ezt teljesítették, akkor mindkettejük esetében esély nyílik a büntethetőség megszüntetésére.

Berki Krisztián médiasztárt tavaly májusban találták holtan IX. kerületi otthonában. Az idegenkezűséget kizárták, de hivatalosan még mindig nem közölték, mi vezetett a 41 éves férfi halálához, volt-e hozzá köze például annak a kábítószergyanús anyagnak, amit nála találtak. Az egykori sportoló-celeb-influenszerről készült portrénkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!