Több mint ezren tüntettek Pécsen is, Pintér bizonyítványát is kiállították

2023. június 1. – 20:03

Gűth Ervin
Pécsi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Pécsen is délután 5 órától gyülekeztek a tüntetők a város főterén. A Pécsi Oktatási-Nevelési Társulás az elmúlt hetekben néhány fő részvételével zajló zebraszerdákat szervezett, ez a második nagyobb akciójuk volt. Az első, tavaly novemberi rendezvényük után nem sokkal az esemény egyik arca, Tölgyfa Gergely a pedagógusi pálya elhagyására kényszerült.

A gyülekező tömegben sokan voltak azon szülők közül, akik múlt csütörtökön a hosszúhetényi általános iskolát elhagyó tanítók miatt tiltakoztak.

A tüntetőket Pintér Sándor különböző oktatásra és a pedagógusokra tett megjegyzéseivel, idézeteivel melegítették be. Ezután egy hamis királyról szóló tanmesét adtak elő, és a ChatGPT demokratikus oktatásról szóló válaszát olvasták fel.

Fotó: Gűth Ervin / Telex Fotó: Gűth Ervin / Telex
Fotó: Gűth Ervin / Telex

Az egyik főszervező oktatással kapcsolatos májusi híreket sorolt, amik a tanárhiányról, a kormány oktatáshoz való viszonyáról és a tiltakozó diákok elleni rendőri erőszakról szóltak. Ezután kiállították Pintér Sándor bizonyítványát, amivel a nagyjából 1500 fős tömeg a pécsi tankerülethez vonult. Itt is néhány percig skandáltak a Színház téren alig elférő tüntetők, majd a rendezvény nem sokkal hét után véget ért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!