Népszavazási kérdésekkel teleírt focilabdát rúgtak át a kordonon a diákok a Karmelitánál

2023. május 31. – 16:26

Népszavazási kérdésekkel teleírt focilabdát rúgtak át a kordonon a diákok a Karmelitánál
Fotó: Fábián Tamás / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egységes Diákfront következő, a miniszterelnöknek szánt „ajándékát” négy óra után próbálták átadni: nagyjából egy tucat, kedd este óta a Sándor-palota mellett sátrazó diák egy labdát rúgott be a Karmelitát körülvevő kordonon belülre. A focilabdán a korábbi tüntetésen bejelentett hétigenes népszavazás kérdései olvashatóak.

Ahogy az akció megtörtént azonnal hét készenléti rendőr vette körbe a néhány diákot, közülük a labdát berúgót azonnal igazoltatták is. A diákok arra kérték a rendőröket, hogy adják át az üzenetüket Orbánnak, erre az egyik intézkedő rendőr azt mondta, hogy a labdát beviszik az épületbe, a miniszterelnök tudni fog róla, mást azonban nem ígért. A diákok elmondták, hogy szeretnék kihívni Orbán Viktort egy meccsre, azért, hogy az oktatásról tudjanak vele beszélgetni.

Fotó: Nagy Bálint / Telex
Fotó: Nagy Bálint / Telex

Kedden újra az oktatásért tüntettek a diákok Budapesten, majd este hatkor a Sándor-palotánál, Novák Katalin államfő hivatalánál virrasztani kezdtek, ehhez sátrat is állítottak. Az eseményük neve: „Ne írd alá a bosszútörvényt, Kata!” volt. Szerdán Orbán Viktor hatvanadik születésnapját ünneplik: éjfélkor koccintottak és énekeltek, napközben pedig folytatták a „fesztiválsorozatot”, délben például egy kolbásztortát és egy 60-as gyertyát kapott a kormányfő. Délután a tervek szerint a miniszterelnököt megajándékozzák egy „szerelemprojektjéhez” köthető tárggyal, estére pedig várnak minden fiatalt, aki „szeretne egy kicsit kikapcsolódni”.

A programsorozat csütörtökön zárul a Tanítanék Mozgalom és a NoÁr közös tüntetéseivel. Budapesten kívül az előre meghirdetett események alapján lesz tüntetés többek közt Miskolcon, Szolnokon, Szegeden, Egerben és Szentesen is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!